Salata cu legume si caracatita

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu legume si caracatita din: caracatita, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, masline, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, vin alb demisec, rosii, salata verde, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Salata cu legume si caracatita

  • o carcatiţă de 800 g
  • 50 g boabe de porumb
  • un ardei capia
  • un ardei iute
  • 100 g măsline feliate
  • usturoi
  • o lingură cu capere
  • ulei de măsline
  • oţet bal­samic
  • 100 ml vin alb demisec
  • două roşii
  • o salată verde
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Caracatiţa se curăţă, se spală, se taie în bucăţi potrivit de mari şi se pune într-o oală. Se adaugă vinul alb şi un litru de apă, sare şi piper.

Se fierbe 15 minute, se aco­peră cu un capac şi se lasă să se răcească. Când sunt reci, se taie bucăţi de circa doi-trei cen­timetri şi se condimentează. Intr-un bol mai mare se pun bucăţile de caracatiţă şi feliile de roşii.

Se presară boabele de porumb, măslinele feliate şi caperele. Se toarnă deasupra uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul feliat subţire, sare şi piper după gust.

Se presară pătrunjel tocat, ardeiul capia şi ardeiul iute tăiaţi felii subţiri şi câteva frunze de salată verde tăiate fâşii subţiri.

Se amestecă totul şi se pun pe un platou decorat cu frunze de salată verde spălate şi scurse de apă. In cazul în care caracatiţa este congelată, va avea o textură mai moale.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.