Salata cu limba de mare, somon si peste-pescar
PrinteazaSalata cu limba de mare, somon si peste-pescar din: limba de mare, file de somon, file de peste-pescar, sare, lamaie, unt, piper.
- 8 fileuri de limbă de mare
- 500 g file de somon
- 500 g file de peşte-pescar
- sare
- 4 1/2 linguri de zeamă de lămâie
- 4 linguri de unt
- piper
- câteva frunze de salată (de ex. frisee)
- 4 linguri de ulei de rapiţă
- 2 linguri de oţet de Sherry
- 1 ardei iute roşu
- 8 ciuperci champignon
Mod de preparare:
Se sărează peştele şi se stropeşte cu jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie. Intr-o tigaie se încinge untul, în care se prăjesc apoi fileurile de peşte timp de 3 minute, după care se condimentează şi se aşează deoparte.
Se rup în bucăţi potrivite frunzele de salată şi se aşează peplatou. Se amestecă uleiul de rapiţă cu oţetul de Sherry şi cu sucul de lămâie rămas. Se curăţă ardeiul iute şi se taie mărunt, după care se amestecă cu dressingul.
Ciupercile se şterg cu un prosop umed şi se taie în felii subţiri. Se amestecă cu dressingul şi se asezonează după gust cu sare şi piper. Se aranjează peştele pe frunzele de salată, iar deasupra se aşează ciupercile şi se toarnă dressingul.
Pofta buna!