Salata cu limba si maioneza
PrinteazaSalata cu limba si maioneza din: mazare, limba de vaca, castraveti, masline, piper, sare, ulei, maioneza.
- 200 g mazăre conservată
- 200 g limbă de vacă
- 2-3 castraveţi lungi
- măsline
- piper
- sare
- maioneză
- 1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Se fierbe bine limba şi se curăţă de stratul superior necomestibil, mazărea se scurge bine, castraveţii se spală bine. Toate ingredientele, cu excepţia mazărei se taie felii.
La alegere, se pun şi câteva măsline mărunţite. Se freacă sarea şi piperul cu uleiul de măsline şi se pun la salată, apoi se adaugă maiioneza şi se amestecă totul bine.
Se serveşte pe un plattou, ca aperitiv sau ca o garnitură mai complexă la preparatele de carne. Maioneza se toarnă peste salată cu cateva minute înainte de a fi servită.
Pofta buna!