Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: linte, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa rosie, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper negru.
- 1 ardei gras roşu, tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi
- 1 ardei gras galben sau portocaliu, tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi
- 2 cepe roşii mari, tăiate felii
- 3 căţei de usturoi, cu coajă
- frunzele de la două crenguţe de cimbrişor proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g linte, spălată
- 2 linguri oţet balsamic
- o mână de pătrunjel proaspat
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius (ultima treaptă a aragazului). Ardeii, cepele, usturoiul, cimbrişorul şi uleiul se amestecă într-o tavă încăpătoare de copt şi se coc 35-40 min.
Intre timp se fierbe lintea într-o clocotită, cu putină sare, aproximativ 20-25 min, până când se frăgezeşte.
Intr-un vas, se păstrează două linguri din apa în care a fiert lintea, după care aceasta se scurge şi se lasă la răcit.
Căteii de usturoi se curată de coajă şi se zdrobesc împreună cu oţetul balsamic şi lichidul păstrat de la linte.
Se adaugă apoi, împreună cu pătrunjelul, peste linte. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Legumele coapte se aranjează deasupra lintei şi se servesc.
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor
Pofta buna!