Salata cu linte verde, telina si mere

Printeaza

Salata cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar, ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi.

Ingrediente:Salata_cu_linte_verde_telina_si_mere

  • 250 g linte verde
  • 1 l supa de pui sau apa
  • 1 tulpina de telina Apio, tocata fin
  • 1 mar, decojit, curatat de seminte si feliat subtire
  • 2 salote sau cepe mici, feliate subtire
  • 25 g de nuci, prajite si tocate
  • 2 linguri de patrunjel, tocat marunt
  • cateva maini de frunze mixte de salata
  • 1 lingura de branza cu mucegai, faramitata

pentru vinegreta:

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de nuci
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 catel de usturoi, zdrobit

 

Mod de preparare:

Pune lintea şi supa sau apa într-o cratiţă mare şi adu-le la punctul de fierbere.

Dă focul mai mic şi lasă lintea să fiarbă 20-25 minute, până devine aldente.

Scurge lichidul şi pune lintea într-un bol.

Adaugă ţelina, mărul, şalotele, nucile, pătrunjelul şi frunzele de salată şi amestecă bine.

Pentru vinegretă, pune toate ingredientele într-un borcan de sticlă cu capac.

Asezonează şi agită-l bine. îndepărtează capacul abia când vrei să serveşti salata.

Toarnă dressingul peste salată, amestecă bine, apoi presară brânza cu mucegai.

Salata cu linte verde, telina si mere

Salata_cu_linte_verde_telina_si_mere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma omor dupa linte, dar salata asta arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.