Salata cu linte verde, telina si mere
PrinteazaSalata cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar, ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi.
- 250 g linte verde
- 1 l supa de pui sau apa
- 1 tulpina de telina Apio, tocata fin
- 1 mar, decojit, curatat de seminte si feliat subtire
- 2 salote sau cepe mici, feliate subtire
- 25 g de nuci, prajite si tocate
- 2 linguri de patrunjel, tocat marunt
- cateva maini de frunze mixte de salata
- 1 lingura de branza cu mucegai, faramitata
pentru vinegreta:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de nuci
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 catel de usturoi, zdrobit
Mod de preparare:
Pune lintea şi supa sau apa într-o cratiţă mare şi adu-le la punctul de fierbere.
Dă focul mai mic şi lasă lintea să fiarbă 20-25 minute, până devine aldente.
Scurge lichidul şi pune lintea într-un bol.
Adaugă ţelina, mărul, şalotele, nucile, pătrunjelul şi frunzele de salată şi amestecă bine.
Pentru vinegretă, pune toate ingredientele într-un borcan de sticlă cu capac.
Asezonează şi agită-l bine. îndepărtează capacul abia când vrei să serveşti salata.
Toarnă dressingul peste salată, amestecă bine, apoi presară brânza cu mucegai.
Salata cu linte verde, telina si mere
Pofta buna!
Nu prea ma omor dupa linte, dar salata asta arata bine