Salata cu maioneza

Printeaza

Salata cu maioneza din: cartofi, mazare, ciuperci, morcovi, castraveti, mar, mustar, ulei, sare.

Ingrediente:Salata_cu_maioneza

  • 6 cartofi fierţi în coajă
  • 1/2 cană mazăre din conservă
  • 500 g ciuperci tăiate
  • 3 morcovi fierţi în coajă
  • 2 castraveţi acri
  • 1 măr

Pentru maioneză:

  • 1 gălbenuş fiert
  • 1 linguriţă muştar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru maioneză, freci cu o lingură de lemn gălbenuşul cu muştarul şi, după ce s-au omogenizat bine, torni, în fir subţire, uleiul. Guşti, picuri zeamă de lămâie şi, dacă e cazul, sare. O laşi la frigider.

Fierbi ciupercile în apă cu sare, le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi la scurs. Cureţi de coajă cartofii şi morcovii, îi tai cubuleţe şi îi pui într-un castron împreună cu mazărea scursă.

Tai mărul, îi îndepărtezi codiţa şi căsuţa cu seminţe, apoi îl toci cuburi şi îl pui peste legume. Tai cubuleţe castraveţii şi amesteci toate ingredientele cu maioneză.

Salata cu maioneza

Salata_cu_maioneza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. imi place salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.