Salata cu mix de ciuperci
PrinteazaSalata cu mix de ciuperci din: ciuperci, rosie, patrunjel, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sos de soia, apa, sare, piper.
- 400 g ciuperci champignon
- 300 g ciuperci pleurotus
- 1 rosie mare, bine coapta
- patrunjel verde
pentru sosul marinat:
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usutroi zdrobit
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura sos de soia (optional)
- 2 linguri apa rece
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Cureti ciuperci (champignon) de pielita, le speli pe toate sub jet de apa rece, le scoti pe prosoape absorbante si le tai felii si le asezi intr-un castron incapator.
Separat, amesteci, într-un bol ingredientele pentru sos şi le bati bine cu un tel mic sau cu o furculiţă, apoi le torni peste cupercile din castron, având grijă să fie stropite toate feliile de ciuperci.
Acoperi vasul cu folie alimentară şi îl laşi la frigider, circa 30 de minute pentru a se marina. Poţi întoarce ciupercile în sos din când în când. Tai roşia felii, o aşezi pe fundul unui castron de servit, adaugi ciupercile marinate, le asezonezi cu sosul marinat, decorezi cu o crenguţă de pătrunjel verde şi serveşti imediat cu felii de pâine rumenită.
Opţional, se pot adăuga şi felii de brânză cu consistentă dură (parmezan, ricotta).
Salata cu mix de ciuperci
Pofta buna!