Salata cu mozarella si piper cayenne
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu mozarella si piper chayene din: samburi de pin, file de pui, ulei de masline, sare, piper, salata de camp, rosii cherry, otet balsamic, mozarella, paine integrala si piper chayenne.
- 2 linguri de sâmburi de pin
- 2 buc. de file de pui (a 150 g)
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 200 g de salată de câmp
- 200 g de roşii cherry
- 1 lingură de oţet balsamic
- 70 g de mozarella
- 2 felii de pâine integrală
- piper cayenne
Mod de preparare:
Prăjiţi sâmburii de pin într-o tigaie, fără adaos de grăsime şi aşezaţi-i pe o farfurie. Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l pe un şervet şi tăiaţi-l fâşii. Incingeţi 1 lingură ulei într-o tigaie şi prăjiţi carnea de pui cca. 4 minute, amestecând continuu.
Săraţi-o, piperaţi-o, apoi puneţi-o deoparte. Pregătiţi salata de câmp şi tăiaţi roşiile în jumătate. Amestecaţi oţetul cu sarea, piperul şi restul de ulei, apoi amestecaţi totul cu roşiile.
Scurgeţi mozarella, tăiaţi-o rondele şi aşezaţi-o pe feliile de pâine. Lăsaţi-le să se topească pe grătar, tăiaţi-le în două şi presăraţi-le cu piper Cayenne. Aşezaţi pe farfurii roşiile marinate, salata de câmp şi pieptul de pui. Presăraţi cu sâmburii de pin şi serviţi totul alături de mozarella făcută la grătar.
Poftă bună!