Salata cu mozzarella, avocado si sos de coacaze
PrinteazaSalata cu mozzarella, avocado si sos de coacaze din: ridichi, ceapa, salata, mozarella, Grana Padano, cocaze, ulei de masline, otet, zahar, piper, avocado, sare.
- 1 legătură de ridichi
- 1 ceapă roşie
- 100 g salată mixtă
- 2 bucăţi de mozzarella (250 g)
- 80 g Grana Padano
- 150 g coacăze roşii
- 5 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri oţet din vin roşu
- 1 linguriţă zahăr de trestie
- 1/2 linguriţă piper
- 3 bucăţi avocado copt
- 1/2 linguriţă sare marină
Mod de preparare:
Cureţi ridichile, le speli şi le tai în felii sau în patru. Cureţi ceapa şi o tai în irfele subţiri. Speli salata mixtă şi o usuci prin tamponare sau cu ajutorul sitei speciale. Apoi rupi salata cu mâna.
Scurgi mozzarella şi o tai felii. Razi fâşii de Grana Padano, cu ajutorul unei râzătoare speciale. Pui toate ingredientele într-un bol transparent. Cu ajutorul unei furculiţe, tragi boabele de coacăze roşii de pe ciorchine, le speli şi le laşi să se scurgă bine.
Le pui după aceea într-un bol şi le zdrobeşti lejer cu o furculiţă. Amesteci uleiul de măsline extravirgin cu oţetul din vin roşu şi condimentezi cu zahărul de trestie şi cu piperul.
Tai avocado în 2 şi le scoţi sâmburii. Scoţi apoi pulpa, cu ajutorul unei linguri şi tai avocado în felii subţiri, pe care le împrăştii uniform peste salată.
Torni amestecul de ulei, oţet, zahăr şi piper peste salată, potriveşti gustul de sare şi serveşti salata imediat.
Salata cu mozzarella, avocado si sos de coacaze
Pofta buna!