Salată cu nuci şi brânză albastră
PrinteazaSalată cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde, pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra.
- 100 g nuci
- 2 linguri zahar fin
- 1 capatana raddicchio
- 1 capatana salata verde
- 2 pere
- 2 linguri otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 200 g branza albastra
Mod de preparare:
Se prăjesc nucile într-o tigaie, la foc moale, fără adaos de grăsime. Se adaugă zahăr şi se amestecă până ce zahărul se ‘ topeşte şi nucile se caramelizează. Se aşază pe hârtie de copt şi se lasă să se răcorească.
Se spală salata verde şi raddicchio şi se curăţă frunzele. Se rup bucăţi. Se curăţă perele de cotoare şi se taie felii. Se stropesc cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Se sărează, se piperează şi se repartizează în boluri.
Se presară în fiecare bol brânză zdrobită cu furculiţa şi nuci caramelizate.
Salată cu nuci şi brânză albastră
Pofta buna!