Salată cu nuci şi brânză
PrinteazaSalată cu nuci şi brânză
Ingrediente:
- două pungi de amestec de salată
- 250 g struguri roşii
- 250 g struguri albi
- 250 g roşii cherry
- 50 g miezuri de nucă
- 50 g stafide
- 250 g brânză feta
- 200 g smântână
- 20 g unt
- muştar
- busuioc verde
- sare, piper
- pudră de curry
- pudră de boia
Preparare:
Intr-un ibric se pune la topit untul şi, când a început să fiarbă, se adaugă o lingură de muştar, sarea şi piperul după gust.
Se presară un vârf de cuţit de pudră de curry, se adaugă smântână şi se lasă la fiert, la foc mic timp de zece minute.
Se trece prin strecurătoare, se lasă să se răcească şi se introduce la rece minimum 30 de minute
Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-un castron împreună cu stafidele, busuiocul tocat în fâşii subţiri, amestecul de salată spălat şi scurs de apă.
Se adaugă strugurii albi şi cei roşii, tăiaţi înjumătăţi şi curăţaţi de sâmburi, roşiile cherry spălate şi tăiate în sferturi sau în jumătăţi, apoi brânza feta tăiată în cubuleţe.
Se amestecă totul, se adaugă sosul de muştar şi se serveşte.
Salată cu nuci şi brânză
Pofta buna!
fOARte buna salata cu nuci.