Salata cu orez, morcov si fasole rosie
PrinteazaSalata cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
- 250 g orez cu bobul lung
- 750 ml supa de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov mare
- 4-5 linguri fasole rosie din conserva
- 1 tija de telina
- 1 ceapa
- 50 g unt
- patrunjel pentru decor
pentru dressing:
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli orezul în mai multe ape, îl căleşti în uleiul de măsline, torni supa şi îl fierbi, la foc mic, dar fără să amesteci foarte des în el. Când boabele s-au umflat, acoperi vasul cu un prosop umed, îl laşi 20-30 de minute, după care îl pui într-un alt vas ca să se răcească.
Intre timp, cureţi morcovul, îl tai felii subţiri, le căleşti în unt până se înmoaie şi le pui peste orez. Adaugi ceapa şi tija de ţelină tăiate rondele, fasolea clătită cu apă rece şi scursă bine.
Faci un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Serveşti salata asezonată cu dressingul şi decorată cu pătrunjel verde.
Salata cu orez, morcov si fasole rosie
Pofta buna!
O salata care merita icnercata