Salata cu otet balsamic
PrinteazaSalata cu otet balsamic din: rosii, castraveti, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel, ulei, otet.
- 6 roşii mari
- 4 castraveciori
- 2 cepe mari
- 6-7 căţei de usturoi
- 4 ardei graşi, verzi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 ceaşcă cu ulei
- 1 ceaşcă cu oţet balsamic (sau oţet de vin)
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, pune roşiile tăiate cuburi sau felii măricele. Secretul e să le tai din mână, aşa se păstrează tot sucul.
Curăţă castraveciorii, dar nu de tot. Apoi taie-i rondele, nu foarte subţiri Ardeii îi tai tot rondele, subţiri de data asta.
Taie şi usturoiul feliuţe subţiri şi ceapa peştişori. Pune-le în castron. Toarnă uleiul într-o cană, adaugă oţetul şi un praf de sare, apoi pune puţină apă. Amestecă bine şi toarnă peste salată.
Amestecă şi serveşte după 10 minute.
Salata cu otet balsamic
Pofta buna!