Salata cu ou fiert si ton
PrinteazaSalata cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata, ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline, zahar, piper, masline negre, capere.
- 250 g fasole verde
- sare
- 4 rosii
- 1 ceapa rosie
- 100 g salata
- 350 g ton in suc propriu (conserva)
- 4 oua fierte tari
- 4 linguri otet de vin alb
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita mustar iute
- 8 linguri ulei de masline
- 1 praf zahar
- piper
- 100 g masline negre fara samburi
- 2 linguri capere
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea verde şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare 8-10 min. Se scurge şi se trece prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă. Se pregătesc roşiile şi se taie felii. Se curăţă ceapa şi se taie inele. Se spală salata verde, se scutură, se rup frunzele bucăţi. Se lasă să se scurgă tonul şi se fărâmiţează.
Se decojesc ouăle şi se taie jumătăţi. Se aşază toate ingredientele pregătite pe un platou sau pe farfurii. 2 Pentru dressing, se amestecă oţetul cu suc de lămâie, muştar şi ulei; se ada- , ugă zahăr, sare şi piper şi se toarnă peste salată. Se ornează cu măsline şi capere.
Salata cu ou fiert si ton
Pofta buna!
Salata asta o s-o fac si eu!