Salata cu oua de prepelita
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte.
- 10 ouă de prepeliţă
- un castravete murat
- două ouă de găină
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 g smântână
- o linguriţă de muştar
- suc de lămâie
- sare
- piper
- oregano
- muştar cu seminţe
Mod de preparare:
Se fierbe un ou de găină, se lasă să se răcească şi se curăţă. Gălbenuşul ouălor de prepeliţă se pune într-un vas înalt împreună cu gălbenuşul crud de la oul de găină rămas. Se adaugă sarea şi piperul, după gust, şi muştarul fără seminţe.
Se toarnă treptat uleiul de floarea-soarelui şi se mixează. Când s-a terminat cantitatea de ulei, se adaugă suc de lămâie, după gust, şi două linguri de apă. Ouăle de prepeliţă se fierb, se lasă să se răcească şi se descojesc. Se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Castravetele murat se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se pune într-o strecurătoare şi se presează ca să iasă tot lichidul. Se adaugă peste ouăle tocate, apoi maioneză, după gust, şi smântână. Se amestecă totul, se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se introduce la rece. Se serveşte presărată cu oregano proaspăt tocat. Pentru un plus de gust, putem adăuga muştar cu seminţe.
Poftă bună!