Salata cu oua fierte
PrinteazaSalata cu oua fierte
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 8 oua
- 6 linguri cu ulei
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite cu mustar
- 2 linguri cu smantana
- sare
Preparare:
Fierbe ouăle tari în apă cu un praf de sare. Curăţă-le apoi uşor şi taie-le în sferturi.
Freacă două dintre gălbenuşuri cu uleiul, ca la maioneză, adaugă smântână, apoi muştarul şi zeama de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi păstrează sosul la rece.
Spală bine salata, rupe-o în fâşii cu mâna şi aşaz-o apoi în salatieră. Adaugă sferturile de ou, puţină sare şi sosul păstrat la rece.
Serveşte imediat pentru că salata se veştejeşte foarte repede.
Salata cu oua fierte
Pofta buna!
Salata de ton cu oua. O bunatate
Ingrediente:
1 salata verde
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
1 castravete proaspat
1 ceapa rosie sau o legatura de ceapa verde
100 g masline negre
1 conserva de ton
100 g branza de oi
2 oua fierte
Pentru sos:
100 ml otet
100 ml ulei
100 ml vin alb
sare
piper
1 lingurita zahar
1 lingura busuioc
Mod de preparare:
Pestele se scoate din conserva si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Salata verde se spala si se curata. Ceapa, castravetele si ardeii grasi se curata, se spala si se taie rondele.
Pentru sos, se amesteca otetul cu uleiul si vinul, pana se omogenizeaza. Se condimenteaza apoi dupa gust cu sare, piper si zahar si se aromeaza cu busuioc. Ouale se curata si se taie in sferturi.
Intr-un castron potrivit de mare se pun mai intai frunzele de salata verde, apoi ceapa, ardeiul gras si castravetele. Se stropesc cu sosul pregatit si se amesteca usor.
Se adauga pestele, ouale, maslinele si branza, apoi se poate servi.