Salata cu oua si jambon
PrinteazaSalata cu oua si jambon din: cartofi, oua, jambon, carnat, ceapa, castraveti, ulei, ridichi, sare, piper.
- 10 cartofi
- 6 ouă
- 200 g jambon
- 100 g cârnat uscat
- 2 cepe roşii
- 4 castraveţi acri
- 3 linguri ulei
- sare şi piper măcinat
- 3 ridichi roşii
Mod de preparare:
Se pun cartofii cu tot cu coajă la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, iar ouăle se fierb separat timp de 5 minute, se scot şi se lasă la răcit.
Se taie ceapa, castraveţii şi jambonul cubuleţe şi cârnaţii mărunt, apoi se curăţă cartofii de coajă şi se taie rondele sau cuburi, la fel şi cele 4 ouă.
Se pun într-un bol, se adaugă sare, piper şi ulei, se amestecă cu grijă şi se lasă salata 5 minute.
Pofta buna!