Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde
PrinteazaSalata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean.
- 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in jumatate
- 300 g fasole verde, curata si feliata
- 4 cepe verzi, feliate
- 1/2 legatura de patrunjel, tocat mare
- 150 g pastrav afumat, rupt in bucati
- pentru dressing:
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri otet din vin rosu
- 2 lingurite de mustar cu seminte
- 1 lingrua sos de hrean
Mod de preparare:
Fierbe cartofii într-o oală cu apă clocotită şi sărată, timp de 10 minute, până ce devin fragezi, apoi scurge-i. Fierbe fasolea verde tot în apă clocotită şi sărată, timp de 10 minute, apoi trece-o printr-un jet de apă foarte rece şi scurge-o.
Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele într-un borcan şi agită-l bine.
Amestecă fasolea şi cartofii împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă verde, cu pătrunjelul şi cu jumătate din dressing. Aşază salata pe un platou, apoi pune deasupra bucăţile de păstrăv afumat. Presară restul de ceapă verde, stropeşte salata cu dressingul rămas şi serveşte-o pe farfurii.
Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde
Pofta buna!