Salata cu pastrav afumat si cartofi
PrinteazaSalata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar.
- 800 g de cartofi, necuratati de coaja
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 2 lingurite de marar, tocat marunt
- 1 lingura cu capere mici in saramura, scurse si clatite
- 1 ceapa rosie mica, taiata in rondele subtiri
- 4 maini de nasturel
- 175 g pastrav sau macrou afumat, fara piele si oase, iar carnea rupta in bucati
dressing:
- 2 linguri de mustar cu boabe
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă cu apă, sărată în prealabil. Adu-i la punctul de fierbere şi lasă-i să fiarbă 10 minute sau până se frăgezesc, apoi scurge apa. Când sunt suficient de reci pentru a-i putea ţine în mână, decojeşte-i şi taie-i în felii groase. Răstoarnă feliile într-un bol şi adaugă oţetul, apoi asezonează.
Pentru dressing, amestecă toate ingredientele într-un bol mic. Toarnă-I peste cartofi şi adaugă mărarul, caperele şi ceapa. Aranjează salata pe farfurii, cu câte o mână de năsturel, apoi pune deasupra peştele afumat.
Salata cu pastrav afumat si cartofi
Pofta buna!