Salata cu pastrav si sparanghel

Printeaza

Salata cu pastrav si sparanghel din: sparanghel, patrav afumat, unt, fulgi de migdale, ceapa, salata, ulei, otet, suc de portocale, mustar, miere, marar, leurda, sare, piper.

Ingrediente:Salata cu pastrav si sparanghel

Pentru salată:

  • 500 g sparanghel verde
  • 400 g fileuri de păstrăv afumat
  • 10 g unt
  • 30 g fulgi de migdale rumeniţi
  • 2 cepe roşii, tăiate rondele subţiri
  • 1 salată verde
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

Pentru sos:

  • 6 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri oţet de mere
  • 4 linguri suc de portocale
  • 2 linguriţe muştar
  • 2 linguriţe miere
  • 1 lingură mărar verde şi leurdă, tăiate mărunt
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru salată, se îndepărtează capetele lemnoase ale tulpinilor de sparanghel.

Se taie apoi în bucăţi şi se fierb 10 min. în apă sărată, în care s-au adăugat untul şi zahărul. Salata verde se rupe bucăţi. Se curăţă fileurile de peşte de pieliţe şi se taie felii.

Pentru sos se amestecă sucul de portocală cu oţetul, muştarul, mierea, sarea şi piperul, după care se adaugă uleiul, puţin câte puţin, bătând cu telul. Se pun şi verdeţurile.

Se aşază pe farfurii peştele, salata verde, sparanghelul şi rondelele de ceapă, se stropesc cu sos şi se presară migdale.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.