Salata cu pastrav si sparanghel
PrinteazaSalata cu pastrav si sparanghel din: sparanghel, patrav afumat, unt, fulgi de migdale, ceapa, salata, ulei, otet, suc de portocale, mustar, miere, marar, leurda, sare, piper.
Pentru salată:
- 500 g sparanghel verde
- 400 g fileuri de păstrăv afumat
- 10 g unt
- 30 g fulgi de migdale rumeniţi
- 2 cepe roşii, tăiate rondele subţiri
- 1 salată verde
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Pentru sos:
- 6 linguri ulei de măsline
- 3 linguri oţet de mere
- 4 linguri suc de portocale
- 2 linguriţe muştar
- 2 linguriţe miere
- 1 lingură mărar verde şi leurdă, tăiate mărunt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pentru salată, se îndepărtează capetele lemnoase ale tulpinilor de sparanghel.
Se taie apoi în bucăţi şi se fierb 10 min. în apă sărată, în care s-au adăugat untul şi zahărul. Salata verde se rupe bucăţi. Se curăţă fileurile de peşte de pieliţe şi se taie felii.
Pentru sos se amestecă sucul de portocală cu oţetul, muştarul, mierea, sarea şi piperul, după care se adaugă uleiul, puţin câte puţin, bătând cu telul. Se pun şi verdeţurile.
Se aşază pe farfurii peştele, salata verde, sparanghelul şi rondelele de ceapă, se stropesc cu sos şi se presară migdale.
Pofta buna!