Salata cu peste afumat, orez si ou fiert
PrinteazaSalata cu peste afumat, orez si ou fiert din: ardei gras, peste afumat, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, pasta de curry, mazare, orez basmati, oua, zacusca.
- 1 ardei gras rosu, tocat marunt
- 500 g peste afumat, maruntit
- 1/2 legatura patrunjel, tocat
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 3 linguri pasta de curry
- 325 g mazare, decongelata
- 500 g orez basmati, fiert la aburi
- 4 oua, fierte tari, curate
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas larg sau wok şi prăjeşte ceapa şi ardeiul 5 min, până când se înmoaie.
Adaugă pasta de curry şi ţine din nou pe foc 1 min. Adaugă mazărea, peştele şi 100 ml apă clocotindă. Acoperă vasul cu capac şi fierbe înăbuşit 4 min.
Fierbe orezul la aburi şi presară peste peşte. Amesteca uşor, taie ouăle în patru şi pune-le deasupra, acoperă vasul cu capac şi ţine pe foc încă 3 min, până se încălzeşte complet.
Presară pătrunjelul proaspăt tocat, stropeşte cu zeama de lămâie şi serveşte cu zacuscă picantă.
Salata cu peste afumat, orez si ou fiert
Pofta buna!