Salată cu peşte afumat si capere
PrinteazaSalată cu peşte afumat si capere
Ingrediente:
- 4 peşti afumaţi
- doi morcovi
- doi ardei graşi
- 150 g ciuperci uscate
- 100 g maioneză
- 50 ml smîntînă
- o linguriţă de muştar
- doi căţei de usturoi
- o salată verde
- o legătură de mărar
- o lămîie
- sare, piper
- cartofi
- ouă
- capere
Preparare:
Maioneza se amestecă bine cu smîntînă, mărarul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pînă în momentul servirii.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-un castron, se lasă să se răcească şi se taie în cubuleţe.
Ciupercile se pun la înmuiat cu două ore înainte, se fierb în apă cu sare, se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Se toacă mărunt, se pun într-un castron, împreună cu morcovii şi ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe sau în felii subţiri. Se adaugă salata verde spălată, scursă de apă şi tăiată în fîşii subţiri.
Se presară peştele curăţat de piele, oase şi tăiat în cubuleţe, caperele, sosul de smantînă şi se amestecă.
Salată cu peşte afumat si capere
Pofta buna!
Nu ma omor dupa capere, dar imi place pestele afumat.