Salata cu peste afumat si castraveti murati
PrinteazaSalata cu peste afumat si castraveti murati din: cartofi, ulei, boia, sare, smantana, branza de vaci, peste afumat, castraveti murati, piper, sare.
- 3 cartofi
- 2 linguri cu ulei
- boia dulce si iute
- sare
- 300 ml smantana
- 200 g branza de vaci
- 2 fileuri de peste afumat
- 1-2 castarveti murati
- piper alb
- sare
Mod de preparare:
Curăţă pestele de piele şi oase, apoi toacă-l mărunt. Taie castraveţii pe lungime, stoarce-i de zeamă cât mai bine, taie-i cât mai mărunt.
Amestecă brânza de vaci cu smântână, peştele şi castraveţii şi potriveşte gustul de piper şi sare (dacă este cazul). Dă la rece.
Feliază cartofii cât mai subţire (dă-i pe o râzătoare specială de cartofi sau pe dispozitivul de curăţat legume).
Amestecă cele două tipuri de boia, câte o linguriţă, un praf de sare şi uleiul. Amestecă şi toarnă peste feliile de cartof.
Lasă cinci minute, apoi pune feliile de cartof pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, una lângă alta.
Dă la cuptorul încins, 10-15 minute pe fiecare parte. Lasă-le să se răcească şi serveşte cu sosul de peşte.
Salata cu peste afumat si castraveti murati
Pofta buna!