Salata cu peste alb, ciuperci marinate si maioneza

Printeaza

Salata cu peste alb, ciuperci marinate si maioneza din: file de peste, ceapa, morcov, ciuperci, castraveti, oua, ulei, lamaie, frunza, boabe de mustar, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Salata cu peste alb, ciuperci marinate si maioneza

  • 500 g fileuri de peşte alb
  • o ceapă albă
  • un morcov
  • un borcan de ciuperci marinate
  • doi castraveţi muraţi
  • două ouă
  • 250 ml ulei
  • o lămâie
  • o frunză de dafin
  • o jumătate de linguriţă de boabe de muştar
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se fierb timp de zece minute în apă cu puţină sare, frunza de dafin şi boa­bele de muştar. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un platou. Când s-au răcit puţin se curăţă de oase, fără să se rupă.

Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubuleţe. Se amestecă bine cu ciupercile fierte separat, tăiate în bucăţi maii mici şi ceapa tăiată peştişori.

Separat se face o maioneză dintr-un gălbenuş crud şi unul fietrt, ulei, sare, piper şi suc de lămâie. Se amestecă bine cu cas­traveţii muraţi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici şi storşi bine.

Se adaugă verdeaţă tocată, se amestecă şi sosul obţinut se toarnă peste peşte şi amestecul de legume. Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.