Salata cu peste, calamar si creveti
PrinteazaSalata cu peste, calamar si creveti din: sardine, inele de calamar, creveti decorticati, faina, amidon, gris, praf de copt, chili, ulei, sare, piper, zeama de lamaie, galbenus, usturoi.
- 200 g sardine
- 200 g inele de calamar
- 200 g creveti decorticati
- 200 g faina
- 60 g amidon
- 2 linguri cu gris
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1/2 lingurita cu chili
- ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 lingurite cu zeama de lamaie
- 1 galbenus
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 250 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adâncă, pune ulei la încins. Amestecă făina cu praful de copt, amidonul, grisul, chili, sare şi piper (nu mult). Trece fiecare bucată de peştţ prin acest amestec, apoi prăjeşte-le în ulei foarte fierbinte 2-3 minute.
Scoate-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. într-un vas, la bain-marie, amestecă gălbenuşul cu zeama de lămâie şi usturoiul.Toarnă uleiul treptat, amestecând uşor, ca la maioneză. Când sosul a devenit cremos şi fin, deschis la culoare, dă deoparte şi potriveşte de sare. Serveşte-l cu peştele pane.
Salata cu peste, calamar si creveti
Pofta buna!
E prea scumpa o salata din asta :))