Salata cu peste si sfecla
PrinteazaSalata cu peste si sfecla din: maioneza, lamaie, mere acrisoare, cartofi, sfecla, masline, hering marinat, albus, sare, piper.
- 100 g maioneza
- 1 lamaie
- 2 mere acrisoare
- 3-4 cartofi
- 1 sfecla mica
- 50 g rondele de masline
- 200 g hering marinat
- 1 albus fiert
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli sfecla şi o coci sau o fierbi. Intre timp, speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă, în apă uşor sărată. Scurgi cartofii, iar după ce s-au mai răcit, îi decojeşti şi îi tai în cubuleţe.
Procedezi la fel cu sfecla coaptă. Amesteci cartoful, sfecla şi maioneza, după care sărezi, condimentezi cu piper şi acreşti cu zeamă de lămâie după gust. Pe cât posibil, cureţi de oase şi piele heringul marinat, după care îl tai în bucăţi mai mici.
Cureţi merele de coajă, le tai în sferturi, apoi în felii groase de circa 5 mm. Le stropeşti cu zeama de lămâie rămasă, într-un vas mai adânc, pui un strat de cartofi, apoi aşezi feliile de mere, peştele marinat, amestecul cu sfeclă şi cartofi, iar la final preşari albuşul ras. Decorezi cu felii de măsline.
Salata cu peste si sfecla
Pofta buna!
O sa fac si eu salata din asta cu peste si sfecla