Salata cu pesto si caise
PrinteazaO reteta de salata cu pesto si caise din: ceapa, caise, otet, sirop de artar, suc de portocale, coaja de portocala, sos pesto, sare, piper, salata, varza rosie, andiva si miez de nuca.
- 1 ceapă
- 3 caise
- 2 linguri oţet
- 1 linguriţă sirop de arţar (sau miere)
- sucul şi coaja de la o portocală
- 3 linguriţe pastă de măsline
- 2 linguri sos pesto
- sare
- piper
- 100 g salată
- 1 varză roşie
- 1 andivă
- 2 linguri miez de nucă
Mod de preparare:
Pentru pesto, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o cubuleţe, la fel şi jumătăţile de caise. Amestecaţi-le cu oţetul, siropul de arţar, sucul şi coaja de portocale, pasta de măsline şi sosul pesto. Condimentaţi sosul obţinut cu sare şi piper.
Pregătiţi salata, varza roşie şi andiva. Tăiaţi andiva pe lung în jumătate, apoi tăiaţi-o fâşii. Tăiaţi varza roşie bucăţi. Aşezaţi ingredientele pentru salată pe farfurii şi turnaţi sosul pregătit. Prăjiţi miezul de nucă fără adaos de ulei şi amestecaţi continuu, pentru a evita să se ardă.
Lăsaţi-l apoi să se răcească puţin şi presăraţi-l, de asemenea, peste salată. Serviţi salata alături de baghetă sau ciabatta.
Poftă bună!