Salata cu piept de pui si alune
PrinteazaSalata cu piept de pui si alune din: piept de pui, boabe de porumb, salata verde, alune, sare, piper alb, cascaval, zeama de lamaie, ulei de masline, castraveti.
- 300 g piept de pui
- 250 g boabe de porumb
- 1 salată verde
- 50 g alune prăjite
- sare
- piper alb
- 50 g caşcaval
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 castraveţi
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se pune la fiert pieptul de pui într-o oală cu apă şi puţină sare. Când a început să fiarbă, se ia spuma şi se mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
Se scoate puiul din apă şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a răcit carnea de pui, se taie fâşii potrivite şi se trece la pasul următor.
Separat, în 4 boluri mici se pun următoarele ingrediente: un rând de salată verde tăiată fâşii mari sau ruptă ca să nu-şi piardă vitaminele, o parte din alunele pisate, un rând de castraveţi tăiaţi felii, caşcavalul tăiat cubuleţe sau dat prin răzătoare, un rând de fâşii de pui fiert.
Peste salată se pune un sos preparat din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul şi puţin zahăr.
Salata se serveşte ca aperitiv cu pâine neagră cu seminţe.
Pofta buna!