Salată cu piept de pui si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, nuca, salata verde, mere, telina, morcov, para, caise, sare, piper, otet mere, ulei de masline, oregano uscat.
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- 100 g miez de nucă
- o salată verde
- două mere
- o ţelină mică
- doi morcovi
- o pară
- 50 g caise uscate
- sare
- piper
- două linguri cu oţet de mere
- 100 ml ulei de măsline
- oregano uscat
Mod de preparare:
Piepturile de pui se spală, se dezosează, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă şi se prăjesc uşor în puţin ulei. Morcovul, ţelina, mărul şi para se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Se pun într-un bol împreună cu salata verde tăiată fâşii, miezul de nucă şi caisele uscate tocate mărunt. Se adaugă oţetul de mere şi ulei după gust, sare, piper şi oregano. Se pune pieptul de pui tăiat fâşii, se amestecă bine ca să se omogenizeze ingredientele şi se serveşte imediat.
Pofta buna!