Salată cu piept de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, masline verzi, fasole rosie, ceapa rosie, eosii uscate, salata verde, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, barnza telemea, parmezan.
- 2 buc. piept de pui
- 100 g măsline verzi feliate
- 100 g fasole roşie
- o ceapă roşie
- 5 felii roşii uscate în ulei
- o salată verde
- o lămâie
- doi căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc verde
- brânză telemea
- parmezan
Mod de preparare:
Fasolea roşie se înmoaie cu o seară înainte, se fierbe, se scurge şi se păstrează la rece. Intr-un bol se pun trei linguri cu suc de lămâie, două linguri cu ulei de măsline, usturoiul tocat, sare şi piper. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie felii subţiri. Se trec feliile de carne prin amestec, se aşază pe grătarul încins şi se frig câte şase minute pe fiecare parte.
Intr-o tigaie se încing două linguri cu ulei, se pun roşiile tăiate julien, ceapa roşie tăiată peştişori şi se călesc cinci minute la foc iute.
Se adaugă boabele de fasole roşie, puţin busuioc tocat, sare şi piper. Se mai ţin două minute pe foc, se pun într-un castron şi se lasă să se răcească.
Când sunt călduţe se amestecă bine cu salata tăiată fâşii, busuioc, măslinele verzi şi carnea de pui tăiată bucăţele.
Salată cu piept de pui
Pofta buna!