Salata cu piept de rata
PrinteazaSalata cu piept de rata din: piept de rata, salata, cepa, ciuperci, nuci, parmezan, ulei, otet, sare, piper, lipii.
- un piept afumat de rată
- o salată
- un fir ceapă verde
- 2 ciuperci albe
- miezul a două nuci
- 50 g parmezan
Pentru sos:
- o lingură ulei
- o linguriţă oţet balsamic
- un praf sare
- piper
- 8 lipii
Mod de preparare:
Lipiile se pun în formele pentru brioşe, formându-se astfel coşuleţele în care va fi pusă salata. Se dau la cuptor 10 minute, cât să se întărească şi să poată fi folosite ca bol.
Se taie salata, ciupercile si ceapa cât mai fin. Se stropesc cu ulei şi oţet balsamic. Se presară apoi nucile şi se pun felii foarte fine de parmezan.
Se taie foarte subţire pieptul de raţă şi se repartizează în boluri. Se serveşte imediat, presărată cu sare şi piper, în coşuleţele formate din lipii.
Salata cu piept de rata
Pofta buna!