Salată cu portocale
PrinteazaSalată cu portocale din: amestec de salata, spanac, ceapa verci, caju, caposuni, portocale, mandarine, smantana, marar, otet, ulei de masline, scortisoara, otet balsamic, sare, piper, parmezan, branza feta.
- două pungi amestec de salată
- 200 g spanac
- 4 cartofi
- ceapă verde
- 50 g nuci caju
- 200 g căpşuni
- două portocale
- o mandarină
- 200 g smântână
- mărar
- oţet balsamic
- ulei de măsline
- scorţişoară
- sare
- piper
- parmezan
- brânză feta
Mod de preparare:
Smântână se amestecă bine cu sarea, piperul, un praf de pudră de scorţişoară şi o legătură de mărar tocat. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet balsamic, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă. Se taie în cuburi, se aşază într-un castron şi se lasă să se răcească. 0 legătură de ceapă verde se curăţă, se spală şi se taie în rondele.
Portocalele şi mandarina se spală şi se descojesc. Se curăţă de coaja albă, se taie în felii sau în cuburi şi se pun peste cartofi. Se adaugă nucile caju întregi sau sfărâmate, spanacul şi amestecurile de salată spălate şi scurse de apă.
Se amestecă, se adaugă căpşunile tăiate în felii şi se serveşte stropită cu sosul de smântână. La salată se mai pot adăuga fâşii de parmezan sau cubuleţe de brânză feta.
Poftă bună!