Salata cu porumb copt
PrinteazaSalata cu porumb copt din: rosii, castraveti, ceapa, porumb, condurasi, ulei, otet.
- 2 roşii
- 2 castraveţi mici
- 1 ceapă micuţă
- 1 porumb copt
- 10 conduraşi
- sare
- ulei de măsline aromat cu frunze de dafin
- 1 lingură seminţe de cânepă
- puţin oţet de mere cu miere
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii de coajă şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală bine şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt.
Se pun toate într-un bol, se amestecă cu conduraşii, seminţele de cânepă, porumbul copt, sarea, oţetul şi uleiul de măsline.
Se lasă în repaus 5 minute, apoi se poate servi salata. Porumbul se coace în jar, în sobă sau pe plită, întorcându-se pe toate părţile, până prinde puţină negreală.
Pofta buna!