Salata cu prosciutto, fasole verde si pui

Printeaza

Salata cu prosciutto, fasole verde si pui din: pui, lamai, cimbru, ulei de masline, ciabatta, prosciutto, usturoi, salata verde, ceapa verde, patrunjel, salata verde, zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata_cu_prosciutto_fasole_verde_si_pui

  • 1 pui mari (circa 2 kg)
  • 2 lamai, taiate in jumatati
  • 1/2 legatura mica de cimbru
  • ulei de masline, pentru stropit puiul
  • 1 ciabatta, rupta in bucati
  • 90 g prosciutto
  • 1 capatana de usturoi, taiata in jumatate pe orizontala

pentru salata:

  • 200 g salata verde
  • 1 legatura de ceapa verde, taiata in felii
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocata grosier
  • 4 salate verzi mici, frunzele separate una de alta

pentru dressing:

  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Asezonează puiul pe interior şi în exterior, apoi umple-i cavitatea cu una dintre lămâi şi cu cimbrul. Aşază-l într-o tavă de copt încăpătoare, stropeşte-l cu ulei şi dă-l la cuptor 40 de minute.

Scoate tava, apoi presară bucăţile de ciabatta în jurul puiului şi printre ele, feliile de prosciutto. Adaugă usturoiul şi restul de jumătăţi de lămâie. Dă din nou tava la cuptor 40 de minute, până ce crutoanele şi feliile de prosciutto devin crocante. Scoate tava, transferă puiul pe o farfurie şi lasă-l să se răcească. Scoate, de asemenea, crutoanele şi prosciutto-ul şi pune-le deoparte.

In timp ce puiul se răceşte, fierbe fasolea verde 5 minute într-o oală cu apă clocotită. Scurge apa, răceşte fasolea sub un jet de apă rece, apoi pune-o într-un bol mare, alături de ceapa verde şi de pătrunjel.

Pentru a prepara dressingul, zdrobeşte în tavă lămâia gătită şi usturoiul cu ajutorul zdrobitorului de cartofi. Dă la o parte coaja desprinsă de pe usturoi, apoi adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie şi puţină sare şi piper. Adună toate urmele de zeamă de pui de pe fundul tăvii şi eventuala zeamă lăsată de pui pe farfurie şi încorporează-le în dressing, apoi pune-l deoparte.

Cand puiul s-a răcit suficient pentru a-l putea manevra, rupe carnea de pe oase. Chiar înainte de a servi salata, adaugă în bol dressingul, puiul, crutoanele, feliile de prosciutto şi salata verde, amestecă toate ingredientele şi apoi aşază salata pe un platou.

Salata cu prosciutto, fasole verde si pui

Salata_cu_prosciutto_fasole_verde_si_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.