Salata cu prosciutto si cascaval

Printeaza

Salata cu prosciutto si cascaval din: salata verde, rosii, prosciutto, cascaval, ulei de masline, otet balsamic, bagheta, usturoi, unt, busuioc verde si parmezan.

Ingrediente:Salate_3

  • 1 bucata salată verde
  • 6 bucata roşii
  • 200 g prosciuto
  • 175 g caşcaval
  • 1 linguri ulei de măsline
  •  oţet balsamic
  • 1 bucata baghetă
  • 3 felie usturoi
  • 3 linguri unt
  •  busuioc verde
  •  parmezan pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie bagheta cuburi, care se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă 10 minute să se rumenească. Separat, se taie usturoiul bucăți mai mici, se pune untul topit, sarea, busuiocul și se amestecă. Se scot crutoanele și se ung cu crema de usturoi. Se mai lasă 10 minute în cuptor.

Se spală salata și roșiile, care se taie felii potrivite. Se așază salata într-un bol mai mare, se pun șunca, roșiile, cașcavalul tăiat fâșii şi crutoanele. Se stropeşte cu ulei şi oţet balsamic şi se ornează cu parmezan.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.