Salata cu pui afumat, rosii si cartofi
PrinteazaSalata cu pui afumat, rosii si cartofi din: piepturi de pui afumate, cartoi noi, rosii, salata verde, cozi de telina, mazare congelata, ceapa verde, smantana proaspata si groasa, otet de cidru, mustar de Dijon, patrunjel cu frunze plate, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui afumate
- 800 g de cartofi noi mici
- 3 rosii tari
- 1 salata verde, la alegere
- 4 cozi proaspete de telina
- 100 g de mazare congelata
- 2 cepe verzi
Pentru sos:
- 100 ml de smantana proaspata si groasa
- 1 lingura de otet de cidru
- 1 lingurita de mustar de Dijon
- 1 legatura mica de patrunjel cu frunze plate
- sare
- piper rasnit
Mod de preparare:
Curatati cartofii, spalati-i si fierbeti-i 20 de minute, la vapori. Curatati cozile de telina cu un cutit pentru a indeparta atele. Spalati-le si taiati-le marunt.
Fierbeţi mazărea timp de 10 minute în apă clocotită, cu sare. Spălaţi roşiile, ştergeţi-le şi tăiaţi-le în felii sau în sferturi. Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le foarte fin.
Spălaţi salata şi zvântaţi-o. Tăiaţi frunzele mai mari. Cu un cuţit, faceţi fâşii pieptul de pui.
Preparaţi sosul: într-un castron, amestecaţi smântână cu muştarul şi oţetul. Potriviţi de sare, de piper şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat fin.
Puneţi împreună, într-o salatieră, toate ingredientele, stropiţi cu sos. Amestecaţi şi serviţi.
Salata cu pui afumat, rosii si cartofi
Pofta buna!