Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

Printeaza

Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

Ingrediente:

  • 150 g pâine albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 4 buc. file de piept de pui (a 150 g)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 1 ou
  • 100 g parmezan ras
  • 300 g salată (lăptucă)
  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • 1 mozarella (125 g)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pâinea de coajă. Curăţaţi usturoiul si pasati-l cu 1 lingura ulei de masline. Ungeţi feliile de pâine cu această pastă, apoi tăiaţi-le cubuleţe.

Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, condimentaţi-o şi tăvăliţi-o prin făină. Bateţi oul, daţi puiul mai întâi prin ou, apoi prin parmezanul ras.

Incingeţi 1 lingură de ulei într-o tigaie şi prăjiţi acolo carnea pe fiecare parte câ­te 8 minute. La final, prăjiţi şi crutoanele în tigaie. Intre timp, pregătiţi salata. Amestecaţi oţetul de mere cu restul uleiu­lui de măsline, sarea, piperul şi zahărul.

Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cubuleţe. Tăiaţi pieptul de pui rondele. Serviţi-l împreună cu salata, brânza şi crutoanele, apoi stropiţi totul cu sosul marinat pregă­tit.

Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

Salata cu pui, crutoane si gust rafinat de parmezan1.jpg Salata cu pui, crutoane si gust rafinat de parmezan2.jpg Salata cu pui cu pere.jpg Salata-cu-pui-crutoane-si-gust-rafinat-de-parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.