Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan
PrinteazaSalată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan
Ingrediente:
- 150 g pâine albă
- 2 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 4 buc. file de piept de pui (a 150 g)
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 1 ou
- 100 g parmezan ras
- 300 g salată (lăptucă)
- 3 linguri oţet de mere
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- 1 mozarella (125 g)
Mod de preparare:
Curăţaţi pâinea de coajă. Curăţaţi usturoiul si pasati-l cu 1 lingura ulei de masline. Ungeţi feliile de pâine cu această pastă, apoi tăiaţi-le cubuleţe.
Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, condimentaţi-o şi tăvăliţi-o prin făină. Bateţi oul, daţi puiul mai întâi prin ou, apoi prin parmezanul ras.
Incingeţi 1 lingură de ulei într-o tigaie şi prăjiţi acolo carnea pe fiecare parte câte 8 minute. La final, prăjiţi şi crutoanele în tigaie. Intre timp, pregătiţi salata. Amestecaţi oţetul de mere cu restul uleiului de măsline, sarea, piperul şi zahărul.
Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cubuleţe. Tăiaţi pieptul de pui rondele. Serviţi-l împreună cu salata, brânza şi crutoanele, apoi stropiţi totul cu sosul marinat pregătit.
Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan
Pofta buna!