Salată cu pui in aspic
PrinteazaSalată cu pui in aspic
- 1pui fript sau fiert
- 2 salate verzi
- 1/2 lămîie
- 80 g ulei
- 1 fir ceapă vercle
- sare
- piper
- 2 ouă
- 30g gelatină
- 3-5 ridichi
- ciuperci sau măsline
- puţină fasole fidea fiartă
Mod de preparare:
Puiul se taie julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează.
Se face o maioneză din 2 gălbenuşuri, ulei, sare şi sare de lămîie şi se amestecă cu puiul tăiat, salata bine stoarsă şi ceapa tocată (facultativ).
Se pune într-un vas de sticlă mai adînc şi se dă la frigider.
Separat se prepară 1 /41 aspic limpede (făcut din zeama de la pui limpezită cu albuş de ou, cu gelatină şi apoi strecurată prin tifon).
Se scoate de la frigider salata şi se decorează deasupra cu feliuţe de ridichi, ciuperci sau fcliuţe de măsline şi fasole fideluţă.
Cînd aspicul a început să gelifieze se dă peste salată şi se mai bagă în frigider.
Pofta buna!