Salată cu pui in aspic

Printeaza

Salată cu pui in aspic

Ingrediente:Salată cu pui in aspic

  • 1pui fript sau fiert
  • 2 salate verzi
  • 1/2 lămîie
  • 80 g ulei
  • 1 fir ceapă vercle
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 30g gelatină
  • 3-5 ridichi
  • ciuperci sau măsline
  • puţină fasole fidea fiartă

 

Mod de preparare:

Puiul se taie julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează.

Se face o maioneză din 2 gălbenuşuri, ulei, sare şi sare de lămîie şi se amestecă cu puiul tăiat, salata bine stoarsă şi ceapa tocată (facultativ).

Se pune în­tr-un vas de sticlă mai adînc şi se dă la frigider.

Separat se prepară 1 /41 aspic limpede (făcut din zeama de la pui limpezită cu albuş de ou, cu gela­tină şi apoi strecurată prin tifon).

Se scoate de la frigider salata şi se deco­rează deasupra cu feliuţe de ridichi, ciuperci sau fcliuţe de măsline şi fasole fideluţă.

Cînd aspicul a început să gelifieze se dă peste salată şi se mai bagă în frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.