Salata cu pui picant, orez si ananas
PrinteazaSalata cu pui picant, orez si ananas din: orez basmati, ananas proaspat (sau conservat, natur), ulei de arahide, nuci caju, sofran, cardamom, ardei rosu iute, coriandru, aripi de pui, sos de soia, miere lichida, ulei de arahide, susan prajit, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g de orez basmati
- 6 felii de ananas proaspat (sau conservat, natur)
- 1 lingura de ulei de arahide
- 100 g de nuci caju
- 2 fire de sofran
- 6 seminte de cardamom
- 1 ardei rosu, iute
- 6 fire de coriandru
Pentru pui:
- 6 aripi de pui
- 2 linguri de sos de soia
- 1 linguri de miere lichida
- 1 lingurita de ulei de arahide
- 4 linguri de susan prajit
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si tocati marunt usturoiul. Puneti-l in salatiera, adaugati sosul de soia, mierea, potriviti de sare si de piper, apoi amestecati. Dupa ce indepartati pielea de pe aripile de pui, treceti-le prin aceasta compozitie.
Incalziti uleiul intr-o tigaie, prajiti aripioarele la foc mare, timp de 5 minute, intorcandu-le incontinuu pe o parte si pe alta, pentru a se rumeni uniform, dupa care reduceti focul la minimum si lasati-le la prajit inca 10 minute.
Apoi treceţi aripioarele prin susan şi aşteptaţi să se răcească. Preparaţi orezul: într-o oală, încălziţi uleiul, puneţi orezul, potriviţi de sare şi amestecaţi timp de 3 minute la foc potrivit.
Adăugaţi apă caldă până se acoperă totul, apoi puneţi şofranul, ardeiul iute şi nucşoara. Amestecaţi, închideţi ermetic şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute, după ce începe să clocotească.
Verificaţi dacă orezul este fiert, apoi răsturnaţi-l pe un platou. Lăsaţi să se răcească. Adăugaţi nucile caju şi ananasul tăiat în triunghiuri.
Pentru decor, folosiţi coriandru tăiat fin. Aşezaţi aripioarele de pui şi serviţi preparatul cald sau rece (însă nu foarte rece).
Salata cu pui picant, orez si ananas
Pofta buna!