Salata cu pui si fulgi de migdale
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de salata cu pui si fulgi de migdale din: fulgi de migdale, ulei de rapita, sare, piper, salata, varza rosie, usturoi verde, otet balsamic si ulei de nuci.
- 2 linguri fulgi de migdale
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 3 buc. file de pui (a 150 g)
- sare
- piper
- 2 salate
- 1 varză roşie
- 2 fire usturoi verde
- 2 linguri oţet balsamic alb
- 4 linguri ulei de nuci
Mod de preparare:
Prăjiţi fulgii de migdale într-o tigaie, fără adaos de ulei. Amestecaţi pentru a evita să-i ardeţi, apoi aşezaţi-i pe o farfurie. încingeţi uleiul de rapiţă în tigaie. Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi prăjiţi-l 16-20 de minute, întorcându-l pe ambele părţi.
Condimentaţi-I cu sare şi piper. Spălaţi salata şi legumele. Tăiaţi salata şi andiva bucăţi. Tăiaţi ardeiul şi usturoiul fâşii. Pentru dressing, amestecaţi oţetul, sarea şi piperul, apoi încorporaţi uleiul de nuci.
Amestecaţi salata şi legumele, tăiaţi carnea de pui felii rotunde, presăraţi-le peste salată, stropiţi-o cu sosul pregătit, iar la final presăraţi fulgii de migdale. Dacă doriţi, ornaţi cu verdeaţă.
Poftă bună!