Salata cu rata, branza de capra si dovlecel

Printeaza

Salata cu rata, branza de capra si dovlecel din: salata verde creata, file de rata afumat, dovlecei, branza de capra, masline negre, otet de Xeres, sare, piper, baton de paine, pasta tapenade.

Salata_cu_rata_branza_de_capra_si_dovlecel

Ingrediente:

  • 2 salate verzi, crete
  • 100 g de file de rata afumat, feliat
  • 250 g de dovlecei mici
  • 4 bucatele de branza de capra
  • 60 g de masline negre, fara samburi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de Xeres
  • sare
  • piper rasnit

Pentru servit:

  • 1 baton de paine
  • 2 linguri de pasta tapenade

Mod de preparare:

Spalafi si zvantati salatele. Spalati si dovleceii, indepartafi-le extremitatile, apoi taiati-i in rondele foarte subtiri. Taiati maslinele fin, pe lungime.

Puneti toate aceste ingrediente intr-o salatiera. Intr-un castron, amestecati otetul, uleiul si un praf de sare. Omogenizati, apoi turnati in salatiera si reamestecati.

Porniti focul in cuptor. Puneti bucatile de branza pe o folie de aluminiu asezata pe o tava. Plasati-le sub gril si lasati-le sa se rumeneasca timp de doua minute, pana cand incep sa se topeasca.

Puneţi fileurile de raţă într-o tigaie de teflon, rumeniţi-le un minut pe fiecare parte, după care luaţi-le de pe foc.

Tăiaţi batonul de pâine în rondele, rumeniţi-le la cuptor, apoi ungeţi-le cu pasta tapenade.

Repartizaţi conţinutul din salatieră pe farfuriile de servit, aşezaţi bucăţile de brânză în mijloc, înconjuraţi-le cu feliuţele de file de raţă şi cu tartinele unse cu pastă, apoi piperaţi şi savuraţi.

Salata cu rata, branza de capra si dovlecel

Salata_cu_rata_branza_de_capra_si_dovlecel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.