Salata cu rata, branza de capra si dovlecel
PrinteazaSalata cu rata, branza de capra si dovlecel din: salata verde creata, file de rata afumat, dovlecei, branza de capra, masline negre, otet de Xeres, sare, piper, baton de paine, pasta tapenade.
Ingrediente:
- 2 salate verzi, crete
- 100 g de file de rata afumat, feliat
- 250 g de dovlecei mici
- 4 bucatele de branza de capra
- 60 g de masline negre, fara samburi
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de otet de Xeres
- sare
- piper rasnit
Pentru servit:
- 1 baton de paine
- 2 linguri de pasta tapenade
Mod de preparare:
Spalafi si zvantati salatele. Spalati si dovleceii, indepartafi-le extremitatile, apoi taiati-i in rondele foarte subtiri. Taiati maslinele fin, pe lungime.
Puneti toate aceste ingrediente intr-o salatiera. Intr-un castron, amestecati otetul, uleiul si un praf de sare. Omogenizati, apoi turnati in salatiera si reamestecati.
Porniti focul in cuptor. Puneti bucatile de branza pe o folie de aluminiu asezata pe o tava. Plasati-le sub gril si lasati-le sa se rumeneasca timp de doua minute, pana cand incep sa se topeasca.
Puneţi fileurile de raţă într-o tigaie de teflon, rumeniţi-le un minut pe fiecare parte, după care luaţi-le de pe foc.
Tăiaţi batonul de pâine în rondele, rumeniţi-le la cuptor, apoi ungeţi-le cu pasta tapenade.
Repartizaţi conţinutul din salatieră pe farfuriile de servit, aşezaţi bucăţile de brânză în mijloc, înconjuraţi-le cu feliuţele de file de raţă şi cu tartinele unse cu pastă, apoi piperaţi şi savuraţi.
Salata cu rata, branza de capra si dovlecel
Pofta buna!