Salata cu ridichi, ceapa verde si branza
PrinteazaSalata cu ridichi, ceapa verde si branza din: salată verde, spanac tânăr, ceapă verde, ridichi, telemea, zeamă de lămâie, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4-5 frunze salată verde
- 4-5 frunze spanac tânăr
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură ridichi
- 100 g telemea
Pentru dressing:
- zeamă de lămâie, după gust
- 1-2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli, usuci şi tai rondele ridichile şi ceapa, apoi le pui în bol. Salata şi spanacul le speli sub jet de apă, le usuci şi le rupi cu mâna, apoi le pui peste legume.
Tai brânza cubuleţe şi le amesteci cu restul ingredientelor.
Amesteci bine uleiul cu zeamă de lămâie (în funcţie de cât vrei salata de acră) şi torni în fir subţire în bolul cu salată, presari sare şi piper, după gust, şi o poţi servi.
Pofta buna!