Salată cu ridichi şi capere
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel.
- două legături de ridichi
- o lingură de capere
- doi morcovi
- doi cartofi
- o rădăcină de pătrunjel
- o legătură ceapă verde
- 50 ml ulei de măsline
- oţet balsamic
- ghimbir ras
- doi căţei de usturoi
- o lingură de miere
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri sau cuburi şi se pun într-un castron mai mare.
Se adaugă ridichile curăţate de frunze şi codiţe, tăiate rondele potrivit de groase. Se presară caperele, morcovii şi rădăcina de pătrunjel curăţate de coajă şi tăiate rondele subţiri.
Intr-un bol înalt se pun uleiul de măsline, o lingură de oţet balsamic, o linguriţă de ghimbir ras şi mierea. Se adaugă usturoiul curăţat de foi, sare, piper şi pătrunjel după gust.
Se pasează totul cu un blender, se toarnă peste ingredientele din castron şi se amestecă bine cu o lingură, având grijă să nu se sfărâme cartofii. Se pune salata în boluri sau cupe de sticlă, se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.
Salată cu ridichi şi capere
Pofta buna!