Salata cu rodie si branza la gratar
PrinteazaSalata cu rodie si branza la gratar din: branza grill, salata verde, ciuperci, rodie, rosii, ardei gras, chives, ulei, lamaie.
- 250g de Brânză Grill Akadia, scursă bine, tăiată în felii subţiri
- 1 salată verde mică, ruptă în bucăţi
- 1 mână de ciuperci champignon mici, curăţăte bine
- s2 roţii
- 1/2 rodie
- 1/2 ardei gras roşu
Pentru dressing:
- câteva fire de chives, tocate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sucul de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie nonaderentă sau o tigaie-grătar. Se prăjesc feliile de brânză câte 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Pentru dressing, se amestecă uleiul şi sucul de lămâie cu piper, chives şi foarte puţină sare.
Roşiile se taie felii, ciupercile mai mari se taie în două, iar ardeiul se taie cubuleţe.
Intr-un bol mare, se scot seminţele de rodie (stropesc destul de tare, aşa că e bine să porţi un şorţ); se adaugă roşiile, ciupercile, ardeiul şi salata, apoi se toarnă dressingul şi se amestecă bine. Se serveşte salata pe farfurii, lângă două felii de brânză.
Salata cu rodie si branza la gratar
Pofta buna!