Salata cu rucola si branza feta marinata
PrinteazaSalata cu rucola si branza feta marinata din: feta, boabe de ienupar, boabe de coriandru, ulei de rapita, otet de mere, mustar, salata creata, frunze de rucola, ceapa verde, rosii, piper, sare.
- 200 g feta
- cate 1 lingura boabe de ienupar si coriandru
- 175 ml ulei de rapita
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingurita mustar
- 1 salata creata
- 10-15 frunze de rucola
- 1 legatura patrunjel
- 1 fir de ceapa verde
- 2 rosii mici
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai brânza în cuburi pe care le pui într-un vas adânc, prevăzut cu capac. Pisezi boabele de ienupăr, le amesteci cu seminţele de coriandru şi cu 125 ml ulei.
Torni amestecul peste bucăţile de feta, acoperi vasul şi laşi brânza să se marineze timp de 12 ore, la rece.
Scurgi bine brânza. Desfaci salata în foi. Speli şi laşi să se scurgă frunzele de salată si de rucola, pătrunjelul şi ceapa curăţată.
Rupi foile de salată în bucăţi. Tai ceapa rondele, roşiile cubuleţe, iar pătrunjelul mărunt.
Pregăteşti un dressing din muştar, uleiul de rapiţă rămas, oţet, pătrunjel, sare şi piper după gust. Intr-un bol mare, amesteci uşor toate legumele.
Deasupra torni dressingul şi aşezi bucăţile de brânză.
Salata cu rucola si branza feta marinata
Pofta buna!