Salată cu scoici şi mentă
PrinteazaIngrediente:
- 500 g scoici
- 150 g boabe de porumb
- 350 g ciuperci
- 250 ml vin alb
- 8 felii de pâine
- o lămâie
- 150 g unt
- coriandru uscat
- două tije de ţelină
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- sare, piper
- mentă verde
- ouă de prepeliţă
Preparare:
Se spală cochiliile scoicilor ca să se îndepărteze impurităţile, se pun la fiert într-o oală cu apă, o jumătate de linguriţă de coriandru uscat, tijele de ţelină, o ceapă tăiată în jumătăţi şi se fierb timp de cinci minute.
Se scot scoicile din supă şi cele care nu s-au deschis se aruncă. Ceapa rămasă se taie peştişori şi se căleşte în 50 g unt topit.
Ciupercile se curăţă, se taie în felii mai groase şi se pun peste ceapă. Se prăjesc timp de câteva minute, se adaugă sarea, piperul, vinul alb şi usturoiul pisat.
Se fierbe totul timp de zece minute, se adaugă scoicile şi se mai fierb încă cinci minute. Se adaugă mentă tocată, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Feliile de pâine se taie în bucăţ mai mici, se prăjesc în restul de unt, cu puţină sare, piper şi mentă. Se servesc alături de salata de scoici stropită cu suc de lămâie.
Salată cu scoici şi mentă
Pofta buna!