Salata cu sfecla, portocala si fenicul
PrinteazaSalata cu sfecla, portocala si fenicul din: frunze de rucola, sfecla, fenicul, portocale, ceapa rosie, frunze de radicchio, ulei de măsline extra virgin, muştar, miere, sare.
- frunze de rucola
- 1 sfeclă mare
- 1 fenicul
- 2 portocale
- 1 ceapă roşie
- frunze de radicchio
- ulei de măsline extra virgin
- 1 linguriţă cu muştar
- 1 linguriţă cu miere
- sare
Mod de preparare:
Spală sfecla în coajă, pune-o în folie de aluminiu şi dă-o la cuptorul încins pentru 45-55 de minute. Când s-a înmuiat, scoate-o şi las-o să se răcească, apoi curăţ-o de coajă.
Cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire, taie fideluţă sfecla. Curăţă de primul strat de foi feniculul şi taie-l julien. La fel procedează cu ceapa roşie.
Indepărtează coaja de portocală şi taie feliile printre membrane (au gust amărui). Pune într-un castron sfecla tăiată fideluţă, feniculul, ceapa roşie şi feliile de portocală, frunzele de rucola şi radicchio.
Amestecă separat două linguri cu ulei de măsline extra virgin cu zeama de lămâie, muştarul, mierea şi un praf de sare şi toarnă emulsia peste ingredientele din salată. Amestecă uşor şi serveşte salata de îndată.
Salata cu sfecla, portocala si fenicul
Pofta buna!