Salată cu şniţel de pui
PrinteazaSalată cu şniţel de pui din: salata de ciuperci, rosii cherry, cartofi, castraveti, ou, piept de pui, faina, miere, sos de soia, otet, ulei, sare, piper, patrunjel, salata verde.
- un borcan de salată de ciuperci
- 250 g roşii cherry
- doi ardei graşi roşii
- 4 cartofi
- doi castraveţi verzi
- un ou
- 4 linguri de făină
- două piepturi de pui
- miere
- sos de soia
- o lingură de oţet balsamic
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
- salată verde
Mod de preparare:
Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în fâşii subţiri. Se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de sos de soia, o lingură de miere şi jumătate din oţetul balsamic. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea la rece 30 de minute. Se omogenizează oul cu sare, piper, două linguri de apă şi făina.
Se trec fâşiile de pui prin amestec, se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un castron. Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească.
Se taie în felii mai groase şi se pun într-un castron, împreună cu amestecul de ciuperci scurse de apă, castraveţii tăiaţi în rondele, roşiile tăiate în jumătăţi şi ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe.
Se adaugă restul de oţet balsamic, pătrunjel tocat, ulei, sare, piper şi se serveşte La salată se mai poate adăuga şi salată verde tăiată în fâşii subţiri.
Poftă bună!