Salată cu sos de busuioc

Printeaza

Salată cu sos de busuioc

Salată cu sos de busuioc

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 300 g brînză feta
  • 200 g roşii cherry
  • o ceapă albă
  • 100 g măsline feliate
  • 250 ml smîntînă
  • o lingură rasă de busuioc uscat
  • o lingură de oţet de mere
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • ouă
  • castraveţi

Preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare pînă cînd pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe, se scot şi se lasă să se răcească timp de cinci minute în apă rece.

Se curăţă de coajă, se lasă să se răcească complet şi se taie cuburi.

Se pun într-un vas mai mare, împreună cu măslinele feliate, sarea, piperul, mărarul tocat, două linguri de ulei de măsline şi oţetul de mere.

Se amestecă însă cu grijă să se sfărîme cartofii, se adaugă roşiile spălate şi tăiate în jumătăţi, brînza feta tăiată cuburi şi ceapa tăiată rondele.

Smantînă se amestecă bine cu busuiocul uscat, sarea şi piperul. Se pune salata în boluri şi se toarnă deasupra sosul de busuioc.

Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute. La salată se mai pot adăuga ouă fierte tăiate cuburi sau castraveţi feliaţi.

Salată cu sos de busuioc

Salată cu sos de busuioc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E genial sosul de busuioc. Recomand cu incredere. Multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.